Nachádzaš sa tu: Úvod Forum
Vitajte, Hosť
Uživateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Padlí anjeli
(1 prehliada) (1) Hosť

TÉMA: Padlí anjeli

Padlí anjeli 24 apr 2007 12:45 #12940

• stefan
Ja mám za to, že aj anjeli neboli v vždy v nebi. Aj oni prešli skúškou a tí ktorí obstáli dostali moc vidieť Boha z tváre do tváre, tí ktorí sklamali boli odsúdení na večné blúdenie bez Božej prítomnosti. Možno blúdia aj po zemi:)

Príspevok upravil: stefan, o: 24/04/2007 13:53

Re:Padlí anjeli 24 apr 2007 13:51 #12947

• Zrzka
stefan napísal:
Ja mám za to, že aj anjeli neboli v vždy v nebi. Aj oni prešli skúškou a tí ktorí obstáli dostali moc vidieť Boha z tváre do tváre, tí ktorý sklamali boli odsúdení na večné blúdenie bez Božej prítomnosti. Možno blúdia aj po zemi:)

Re:Padlí anjeli 24 apr 2007 16:03 #12948

• mr. hyde
co sa tyka tohto:
Ak sa nemýlim, tak v Biblii sa píše, že Boh padlým anjelom nikdy ich povstanie neodpusti a neumožní im návrat ani keby učinili pokánie. Je to tak? A prečo im to neumožní aj napriek pokániu.

- tak ja som nad tym tiez rozmyslal.
akosi sa mi nedarilo pochopit, ako je mozne, ze satanovi nebude odpustene - napriek tomu, ze Boh odpusta vsetkym (ktori lutuju).

neskor mi napadlo nieco taketo (taka moja "teoria")
satan, ako duchovna bytost, zije mimo "casu" - rovnako ako Boh. len my ludia zijeme tu na zemi a sme pod zakonom casu (nastastie).
kde niet casu, niet ani zmeny. cas mozno merat len na zaklade nejakej zmeny. teda, kde je zmena - kde sa meni nejaky stav, mozem merat cas - teda napr. kedy tie zmeny nastali.
kedze teda (podla mna) satan zije mimo "casu", jeho stav je bez zmeny - vecny, nemenitelny - rovnako ako Boh - ani ten sa nemeni.
kedze sa satan nemeni, tak nemoze ani olutovat svoje viny. a kedze nelutuje, Boh mu nemoze odpustit.

ked som znova nad tym premyslal, tak mi tam akosi nesedelo to, ze satan je padly anjel. teda ze najskor bol "dobry" a potom sa stal "zlym". to je totiz zmena (a dost velka).
(..tak som rozmyslal dalej..)
kedze Boh dal aj anjelom slobodnu volu, tak im dal na vyber, ci zostanu "dobry" alebo "zly". toto je teda mozno jediny moment, kedy mohli zmenit svoj stav. keby ho nemohli zmenit, tak by im Boh nedal slobodnu volu.

satan na rozdiel od ludi mal len tuto jednu moznost vybrat si (zase zdoraznim, ze to je moj nazor:))
medzi "dobrom" a "zlom". ak ju mal, potom mi je zvlastne, ze si vybral prave to "zlo" (postavenie sa proti Bohu) aj napriek tomu, ze vedel, ze to rozhodnutie bude dalej nemenne - vecne. coz mi je o to tazsie pochopit, ze videl Boha z tvare do tvare (ale ved vlastne tak nejako to hadam bolo aj s adamom a evou).

ako dobre, ze my, ludia, mame "cas" a mozme sa medzi "dobrom" a "zlom" rozhodovat kazdy den.

takze to len moj skromny nazor.

Re:Padlí anjeli 10 jún 2007 13:42 #14269

• jinan333
maaam jeden obrovsky probleem a us fakt neviem co maam robyt viem vselico co druhi ani netusia a vydel som us ties toho dost ale je tu jedna vec neni tu niekto z vass kto vie ako msa azbavit padleho aniela ktorii sa pokuusa ovladnut niekohooo kto maa velku vnutornu silu ale us to nevie ovladat a padliá aniel ho postupne ubija as do tej chvile ktoruu naziivame smrt ako mu maaame pomoct?pls pomooc

Re:Padlí anjeli 11 jún 2007 11:26 #14302

• barunka
  • 玄米茶
jinan333 napísal:
maaam jeden obrovsky probleem a us fakt neviem co maam robyt viem vselico co druhi ani netusia a vydel som us ties toho dost ale je tu jedna vec neni tu niekto z vass kto vie ako msa azbavit padleho aniela ktorii sa pokuusa ovladnut niekohooo kto maa velku vnutornu silu ale us to nevie ovladat a padliá aniel ho postupne ubija as do tej chvile ktoruu naziivame smrt ako mu maaame pomoct?pls pomooc

Aj ked z tvojho prispevku presne nerozumiem, o co sa jedna, tak by mohlo ist o duchovny utlak alebo nieco take podobne. Aj ked podobne sa moze citit aj clovek, ktory trpi dusevnou poruchou. Skusila by som najst niekoho, kto by sa za daneho cloveka mohol modlit, idealne knaza, ktory ma skusenosti s modlitbou za oslobodenie prip. exorcistu, ale to nemusi byt nutne. Alebo modlitebne spolocenstvo, ale museli by to byt ludia, co s tym maju skusenosti. Ak ide o utlak, tak vlastnymi silami sa to prilis zvladat neda; hoci jedna vec funguje dost spolahlivo a odporuca ju napr. exorcista Elias Vella: nahlas vyznat ze Jezis je tvoj Pan (ale musis to tak mysliet) a poslat toho ducha v Jezisovom mene prec. Vtedy musi odist Ak to ide, tak toto by som skusila prve, ale velmi odporucam prebrat to s niekym kto sa vyzna... takze s tym knazom.
Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše.

(Mt 6,33)

Re:Padlí anjeli 09 nov 2007 10:39 #16632

boh Nikomu neodpusta...
nema dovod..nemusi
laska neodpusta
laska prijma
jedinz kto si musi odpustit je sam clovek..a vidiet
sam seba cez boziu lasku..hm ha ")
rozmyslajme spolocne..
naco by boh niekoho sudil
ked ho stvoril
ved pri stvoreni ho musel hned aj posudit
zo svojou nekonecnou inteligenciou predsa vedel co vsetko tato dusa vytvori..hm
nie je teda potrebny bozi sud..niekedy na konic vekov..hm..pre koho..hm?..
pre boha nie
ani pre cloveka nie..
tak pre koho..hm?
A kto pokusal diabla
teda..kto pokusal Lucifera..hm?
ked boh teda stvoril anjelov v pravde..libor..
v pravde je aj sloboda a rozhodnutie
a v rozhodnuti musia byt zaratane protipoly dobro a zlo..
ak by sa mohol rozhodnut len pre dobro..nebola by to sloboda...a teda ked dal boh anjelom ako aj nam slobodu..vedel co spravia
a nemal potrebu...ich zato odsudzovat..a posielat ich niekam do hajzlu..
ved aj v pekle je somnou boh..takze by sa ho nikdy vlastne nezbavili..hm ")
je to mylny vyklad podla mna lIbor..e...hm
diabol je skor moznost v nas..
nez nieco konkretne niekde inde..co ku sebe vtahuje..a poKusa..
v skutocnosti pokusenie prichadza vtedy ked clovek daco potlaca..hm
ak prijma..a prijmanie je akt lasky..
pokusenie tu nieje
a pokusenie..ako take..je prejavom ega..svojej vole
aj jezis mal pokusenie..ked vedel ze moze utiect..aby ho nechytili..no PRIJAl to..
a to je akt lasky..a nie ega..teda hriechu
a preto aj panna maria..je pannou..duchovne..
pretoze..prijala..a tym zostala bez hriechu..vzdy bola v akte prijatia..jej dusa a jej srdce..boli vzdy v akte prijmania..nikdy nie v opozite vole
a ak teda vznika vlastna vola..vid..vola diabla ..a padlych anjelov..vznika moznost inak sa rozhodnut..neprijat.a uzatvorit sa..a to je podla mna prvotny vyznam slova hriech..
pretoze uzatvaranie sa vlastne vytvara sebectvoO..
a mam pocit ze ziadny pad sa ani neuskutocnil..hm
kam by padali_?
ano anjeli ziju na zemi
ale dobrovolne
a ak boh nebere moje rozhodnutie ako slobodne
a zodpovedne..tak potom ma nemiluje
a nieje to laska
a ak sa hneva kvoli mojmu rozhodnutiu ze som padly anjel..tak nech ide do riti..bo to nieje laska..
ale nastroj moci na manipulovanie..
padli anjeli aj adolf hitler su uz davno v nebi...
hauk

Re: Padlí anjeli 15 feb 2011 13:28 #82097

• Anonymous
No to nie je pravda....Boh odpusta. A odpustil aj padlim,,,ale to neznamená, ze ma zabudnut. A nieco ako "padli" v tom zmysle slova, ako to dnes vnimaju ludia, neexistuje. Anjeli chodia medzi nami a nie su nesmrtelny. Citia sa vydedeny a nedokazu zapadnut pretoze nedokazu pochopit ludstvo ako celok a myslenie a konanie dnesneho cloveka. Su na Zemi a ked si uvedomia co su,,,uvedomia si co tu prisli spravit...

Re: Padlí anjeli 16 feb 2011 07:21 #82110

Anonymous napísal:
No to nie je pravda....Boh odpusta. A odpustil aj padlim,,,ale to neznamená, ze ma zabudnut. A nieco ako "padli" v tom zmysle slova, ako to dnes vnimaju ludia, neexistuje. Anjeli chodia medzi nami a nie su nesmrtelny. Citia sa vydedeny a nedokazu zapadnut pretoze nedokazu pochopit ludstvo ako celok a myslenie a konanie dnesneho cloveka. Su na Zemi a ked si uvedomia co su,,,uvedomia si co tu prisli spravit...
A odkiaľže máš toto biblicky podložené? A to už ani nehovorím o "odpúšťam, ale nezabúdam".
Polovica tínedžerov vidí svoju budúcnosť pozitívne.
Druhá polovica nemá na drogy peniaze.

Re: Padlí anjeli 16 feb 2011 09:52 #82125

• TP
Moj pohlad na hriech a padlych anjelov je taky, ze nejde o vykonanie niecoho zleho, co by Boh nedokazal odpustit. Ak nas stvoril vsetkych, tak vsetkym dokaze odpustit. Anjeli to vsak maju komplikovanejsie, pretoze oni uz Boha videli a zazili.

Zlom alebo hriechom je podla mna hlavne to, ze neuznam Boha ako svojho Pana, ako niekoho, kto mi chce dobre a na kom som v plnej miere zavisly. Jezis je podla mna kral kralov preto, lebo napriek tomu, ze Boh ho spravil nezavisleho na sebe (Jn 5,26 "Lebo ako Otec má život sám v sebe, tak dal aj Synovi, aby mal život sám v sebe."), tak aj napriek tomu mu Syn ostal verny.

Padli anjeli su podla mna ti, ktori neuznali Boha za svojho Pana. Mozno ako niektori tu na zemi spekuluju, tak aj anjeli spekulovali o Bohu, ze sak on mozno nie je vsemohuci a dokazeme zit bez neho. To je podla mna hlavny hriech s velkym H, ze neverime Otcovi, nie ze okradnem suseda. Jn 16,9: "Hriech je, že neveria vo mňa,...". Ostatne zle skutky a hriechy s malym H su podla mna iba dosledkom tohto pociatocneho hriechu.

Satan a padli anjeli robia podla mna Bohu sluzbu, pretoze Otec chce iba tie deti, ktore chcu byt s nim. Lk 22,31: "Šimon, Šimon, hľa, satan si vás vyžiadal, aby vás preosial ako pšenicu." Analogia so svetskym zivotom - Ktory rodic chce byvat pod jednou strechou s detmi, ktore mu nadavaju, nechcu jeho ochranu, ani lasku?

Podla mna vsetko, co Otec zaziva so svojim stvorenim si ludia maju moznost na vlastnej kozi odskusat, ked sa stanu rodicmi. Splodia dieta z lasky a tesia sa nan. Ono sa narodi a oni su celi bez seba laskou. Potom rastie a vsemoznymi sposobmi im dava najavo, ze ich potrebuje. Rodicia sa idu rozkrajat, aby vyhoveli svojmu dietatu. Neskor vsak pride puberta a dieta rodicom zapichne ostep do srdca.

Uz ich nepotrebuje, chce slobodu od "utlaku" a chce samostatnost. Rodicia trpia, snazia sa dieta vsemozne ochranit pred zlom, ktore ciha za vchodovymi dverami, lebo vedia, ze lakadla sveta su silne. Miluju svoje dieta bezhranicnou laskou a radsej by sami zacali napriklad fetovat, len keby mohli svoje dieta od toho zla ochranit.

Robia, co sa da, aby pomohli, ale dieta ich nepotrebuje. Cakaju doma pri telefone, kym sa dieta ozve. Hned ako zavola, ze ma problem a ze potrebuje pomoc, otvaraju dvere, objimaju a ponukaju teple jedlo. Splodili to dieta a vychovali ho, je to ich krv. Jedine, co chcu, je aby im to dieta dalo prilezitost a oni sa postaraju.

Takyto je podla mna Boh. Chce sa o nas starat a nase pozemske hriechy ho malo trapia, lebo vie, ze sme z masa a kosti a castokrat inak nemozeme. A preto jediny hriech, ktory nam zabezpeci Otcov hnev je ten, ze mu neverime a nechceme sa mu odovzdat. Odsudi nas vsak az po srmti, ked sme pocas celeho zivota znova a znova odolavali jeho laske. Ani v podobenstve o marnotratnom synovi nejde otec nasilim zlomit svojho syna, aby neodchadzal alebo aby sa vratil. Caka a ked sa syn vrati, je stastny ako blcha.

Padli anjeli su preto padli, lebo neveria v lasku Boha. Ak by som neveril, ze Boh existuje a miluje ma, ako moze pre mna urobit nieco dobreho? Nasilim? Svetska analogia, ktora ma napada je, ze ak dieta nedoveruje rodicovi, ze ho miluje, nechce sa k nemu vratit. A ked sa nevrati, ako moze dostat plnu ucast na laske rodica. Kamarati nas mozu volat na party, ale ak neprideme, tak pre nas party nebude. O tom hovori aj podobenstvo o svadbe kralovho syna Mt 22,1.

Re: Padlí anjeli 25 feb 2011 00:27 #83028

• anonymous
TP wrote: Padli anjeli su podla mna ti, ktori neuznali Boha za svojho Pana. Mozno ako niektori tu na zemi spekuluju, tak aj anjeli spekulovali o Bohu, ze sak on mozno nie je vsemohuci a dokazeme zit bez neho. To je podla mna hlavny hriech s velkym H, ze neverime Otcovi, ........ Satan a padli anjeli robia podla mna Bohu sluzbu... ..... Padli anjeli su preto padli, lebo neveria v lasku Boha. Oni nemali čo špekulovať, z Biblie je jasné ,že táto skutočnosť(že Boh je Všemohúci) im bola úplne zrejma. Ak si to ludia uvedomujú, (kresťania ktorí majú biblické poznanie,živú vieru),tak dokonali anjeli nemali o tomto pochybnosti. Problém bol, a je v pýche, sebectve a iných činiteloch, tak ako tu na zemi. Dalej slovo "satan", znamená-ten ktorý odporuje Bohu( a nie slúži). A už na fore bolo uvedené ,že Boh nikoho nepokúša.Jakub 1:13. To isté platí o láske. Anjeli (neskôr démoni) neboli zmätení, ako (Job) ludia, kvôli utrpeniu, ktoré často nechápali, na rozdiel od anjelov ktorí žili v dokonalých podmienkach. Boží synovia (anjeli) vnímali Otcovskú lásku(Boha), len na ňu nereagovali, nerozvíjali si vzťah k Bohu Otcovi. Stále tomu nemôžem porozumieť,. prečo sa také niečo deje hore i dole(na zemi). A pritom svet bez lásky hynie. A vôbec je hlina viac ako hrnčiar, ...Bohu sa nemožno posmievať.
Moderátori: hefo, paliq, janco, M@tus
Čas pre vytvorenie stránky: 0.37 sekúnd
Nachádzaš sa tu: Úvod Forum