Na úvod musím priznať, že nápad napísať tento článok sa objavil v mojej hlave počas sledovania jednej z častí Nákupných maniačok. (Áno, čítaš dobre. Ale inak som celkom OK. :D)

Milovaný, vďaka, že si.

Si úplne úžasný, nádherný a skvelý. Máš v sebe veľký dar, ktorý čaká na to, aby si ho ty sám objavil. Čaká na to kým ho rozbalíš a naplno využiješ.

Si úplne peckovo a krásne stvorený. Presne tak, ako si. S každou jednou pehou a jamkou na líci, alebo aj tou jazvou, ktorú si získal po páde z bicykla. S tým všetkým, čo máš rád, čo ťa napĺňa, čo Ťa teší alebo rozplače. Presne tak, ako vidíš svet. Ako ho vidí Tvoje srdce.

Si jedinečný. Od hudby akú počúvaš, od kníh, ktoré čítaš, od aktivít, ktorým sa venuješ až po to, ako rozmýšľaš, rozprávaš a smeješ sa.

Si chrámom Svätého Ducha.

Si vykúpený.

Milovaný.

Si nádherná Božia princezná, nežná a Tvoje srdce je plné lásky. Ty, presne Ty, odrážaš krásu Boha. Si vrcholom stvorenia. Bez Teba by bol svet nekompletný. Si krásna, vtipná, múdra. Máš veľkú hodnotu. Si hodná toho, aby si bola hľadaná. A nájdená. Aj keď to možno tak necítiš, aj keď Ti to možno nikto nikdy nepovedal. Ale vedz, že Slávny Kráľ Nebies Ti to stále šepká. Len ho počúvaj. A ver.

Si chrabrý Boží bojovník. Chrabrosť je viac. Je to odvaha, bojovnosť, pokoj, vášeň, nestrach, láska, túžba po víťazstve. Tvoje srdce je také. Máš veľkú hodnotu. Tvoje ruky, podobne ako ruky Krista, slúžia všetkým v Tvojom okolí. Si vzorom. Si ochrancom. Máš na to, aby si viedol iných. Nevzdávaj sa.

Milovaný, chvála za to, že si.

Zmeň svoj pohľad na seba. Buď sám sebou. Nájdi krásu v sebe. Nájdi to, čo do Teba vložil Boh. A ak to nevieš alebo sa Ti nedarí, popros Ho, aby to On sám v Tebe prebudil. Môžem dosvedčiť, že On je verný a ukáže Ti, kým si.

A ešte jedna vec. Pokús sa toto všetko vidieť aj v ostatných. V každom je dobro, v každom je Boh. A keď to uvidíš, povedz to. Lebo častokrát to všetko môžem vedieť, ale potrebujem to aj počuť. Potrebujeme to počuť. A tak aj žiť.

„Prebuď sa,Ty, čo spíš, vstaň z mŕtvych a bude Ti svietiť Kristus.“ (Ef 5,14)

Lejdy